20/4/08

Xamfrans de l'Eixample



NOMENCLATURA CARRERS

La Nomenclatura del carrers de l'Eixample de Barcelona va ser encarregada a Víctor Balaguer en el 1863 i queden recollides en el llibre " Las calles de Barcelona". Balaguer tenia la intenció de recollir l'història de Catalunya fent referència tant a institucions i territoris que formaren la Corona d'Aragó com personatges que van contribuir de manera notable en el desenvolupament de Catalunya. Per exemple:
Carrer de la Diputació; Diputació del General, és a dir, la Generalitat, organisme financer i militar del Principat establert amb caràcter permanent a partir de les Corts de 1413.
Carrer del Consell de Cent; L'assemblea consultiva del govern municipal de Barcelona, abolit el 1714 pel Decret de Nova Planta. Provenia del segle XIII. Constava d'un cos executiu de cinc consellers i un consell deliberatiu de cent i escaig prohoms jurats, representants de tots els estaments socials, exclòs, inicialment, el militar. La seva jurisdicció s'estenia de Molins de Rei a Montcada i de Montgat a Castelldefels.
Carrer d'Aragó; Regió septentrional d'Ibèria, antic reialme confederat amb Catalunya.
Carrer de Pau Claris; Pau Claris i Casademunt (Barcelona 1586 - 1641). Polític i eclesiàstic. President de la Generalitat (1638-1641). Proclamà la República Catalana sota la protecció de França.

OPINIÓ VEÏ
"M'agrada molt viure a l'eixample. Estic al costat del centre i ben comunicat amb la resta de Barcelona. Els carrers són amples i amb molts arbres. Els inconvenients són el soroll i la concentració de gent. Costa trobar supermercats ja que tot són botigues de roba, la botiga de tota la vida s'està perdent."

Adrià Belanche, Bàrbara Blanch i Sara Bondia

No hay comentarios: