13/6/08

BARCELONA, UNA RUTA DE NOVEL.LA.

Sembla que actualment Barcelona està més de moda que mai en el terreny literari, només cal mirar alguns dels llibres més venuts en els últims Sant Jordi (“L’ombra del vent”, “L’esglèsia del mar”, “La clau Gaudí”, …) per adonar-se’n.

Però
això no és només un fet actual, sinó que la voluntat dels escriptors de situar les seves trames a la capital la trobem en novel.les molt anteriors; des que Barcelona és la única ciutat mencionada a El Quijote de Cervantes, a part de El Toboso, ha estat escenari de moltes altres novel.les: “Homenatge a Catalunya” (George Orwell), totes les novel.les de Carvalho de Vázquez Montalbán, obres de Terenci Moix (inspirades en la seva infància al Barri Xino), Mercè Rodoreda (amb una aproximació sobretot del barri de Gràcia), “La ciudad de los prodigios” (Eduardo Mendoza), ...

Moltes d’aquestes novel.les són un bon pretext per apropar-nos a Barcelona amb una altra mirada, de a partir de la ficció literària coneixer el seu passat i l’actualitat.




El vídeo que proposem mostra un recorregut per les diferents zones “literàries” de la nostra ciutat. Per realitzar-lo ens hem basat en una sèrie de textos que adjuntarem a continuació malgrat que el vídeo no els inclogui tots. La música que acompanya les diferents zones tindrà un ritme segons el caràcter que tinguin.

Sara Prat _ Anna Reixach

No hay comentarios: