15/3/08

Punts de vista

Visita al barri de La Mina acompanyats per una educadora i un veí que ens van oferir dos visions diferents de la situació.
Per una part, hi havia una gran confiança amb l’arquitectura i el urbanisme, que juntament amb el treball social, aconseguirien regenerar el barri i la seva gent. Una visió molt optimista i que volia minimitzar els problemes existents.
Per altra part, la visió d’un veí, que explicava com l’arquitectura i el urbanisme forçaven un certs canvis en la cultura i tradicions de la gent. Recordava el reallotjament de fa anys que els va obligar a passar de viure en barraques amb contacte directe amb el carrer, a viure en blocs enormes (1.200 persones/bloc). Actualment, s’estava produint un altre canvi urbanístic amb l’obertura i comunicació del barri cap a l’exterior. Aquesta actuació també obligarà canviar a una cultura amb molta vida al carrer, al ser una forma de vida que en la societat actual no està del tot acceptada.
Finalment, un nen espontàniament ens va donar una altra visió de la situació. El pensament d’alguna gent del barri de que amb la millora i els nous edificis (ja visibles en alguna zona) el barri serà ocupat per altra gent (“
de nivell superior”) i ells desplaçats novament.
És interessant veure un cop més, com unes decisions arquitectòniques i urbanístiques afecten tant a la gent i a la seva forma de vida; i per tant són factors importants a tenir en compte.

1 comentario:

★ Crazy Drile™ dijo...

Excelent work!
Congratulations...WELL DONE!