31/3/08

Activitats d'un barri actiu



“Concierto 15 de marzo”, “3ra edició del cantazo”, “Cinquè festival de Sopes del Món Mundial”, “30 de març, Marquesina de la Via Júlia”… Ens trobem a l’Ateneu Popular de 9 Barris i aquests són alguns dels espectacles i de les activitats que s’anuncien per aquest mes de març. Classes de flamenc, poesia, fotografia, documentals, circ… són tallers que s’anuncien per a tot l’any. Perquè aquests ateneu no és un ateneu qualsevol. És un equipament per al barri, autogestionable i amb afany de créixer. I creixerà, no només físicament (s’està preparant per a una remodelació que farà que hi hagin dos nivells i es farà també més ampli) sinó també en nombre d’activitats.
Perquè el barri de 9 Barris creix i el seu ateneu també. Ara, a més a més, a 9 Barris es solucionarà el problema de les barraques de la muntanya, on es construirà una espècie de barri a les seves vessants que donarà a l’autopista. És un barri en moviment, barri en creixement continuo.
Si anem passejant des de l’Ateneu pels diferents 9 barris (barris on a diferència d’altres llocs de Barcelona primer han estat edificats i després urbanitzats) arribarem a la Plaça del Miralles. Un lloc urbà, agradable, punt de referència però que es tracta d’un element posterior a l’edificació, d’un element “imposat” al barri. Perquè la gent vol aquests espais però vol també que se la escolti. Que la plaça “trenqui” camins no agrada. Que a la plaça hi hagi jocs que ningú entengui tampoc. Que a la plaça hi hagi rates per les nits tampoc agrada... Però tot i així la gent del barri ha après a valorar aquest espai. Un exemple? L’arbre de cap per avall, símbol de la plaça que, actualment forma part de l’emblema de més de 15 institucions del barri.

No hay comentarios: