31/3/08

LA VILA DE GRACIA


El districte de Gràcia és un dels 10 districtes en que es divideix administrativament la ciutat de Barcelona. És el districte més petit de la ciutat però el segon amb major densitat demogràfica.
Compren el territori de l’antiga Vila de Gracia, poble independent que es va annexionar a Barcelona l’any 1987.

Una de les principals característiques de Gràcia són les places, carrerons, bars, restaurants i comerços que fan del barri un dels llocs més atractius de la ciutat, conservant el caràcter propi d’un municipi independent ple de vida.
Quan t’endinses al barri tens la sensació d’estar fora de Barcelona. És com un oasis dins de la metropoli.

El Barri té molt a oferir. Es distingeix per ser la seu de centres culturals de caràcter avantguardista i alternatiu com ara el Teatre Lliure i el cinema Verdi.
També cal esmentar la festa Major de Gràcia, a mitjans d’agost, on els carrers s’ornamenten amb espectaculars adorns preparats pels veïns durant mesos, per poder obtenir el premi al carrer més ben guarnit.
Aquesta festa, popular en tot Catalunya, atrau als ciutadans de tota Barcelona i de fora, que acudeixen al districte per disfrutar de les terrasses a l’estiu i les actuacions de música en directe que tenen lloc a totes les places.

El caràcter de Gràcia i dels seus habitants es reflexa amb el nom de molts dels seus carrers: Llibertat, Fraternitat, Igualtat, Plaça John Lennon, Plaça de la Revolució...
És un barri on es palpa la iniciativa per no perdre la pròpia historia.
Actualment s’està reivindicant el canvi d’alguns dels carrers que porten noms de militars o de referents franquistes pels noms que duien anteriorment.
Gràcia és un barri que lluita per mantenir el seu caràcter popular, les places com a punt de trobada , el treure les cadires de casa per prendre l’aire...

No hay comentarios: