21/3/08

POBLACIÓ INVISIBLE


Hi ha molts estereotips, alguns sembla que corresponguin, però no tots! El mateix guia de la nostra passejada, veí del barri de la Mina, ens explica que és el que ell anomena: “la població invisible”

És la gent que viu al barri i no ho sembla, son tots aquells que estudien a la Universitat, que tenen una bona feina, que no es fiquen en problemes, que tenen aspiracions a millorar…

D’aquests n’hi ha que marxen del barri quan en tenen ocasió, però encara que en queden pocs, aquests volen portar una vida digna sense necessitat de marxar. Son tots aquests que tenen inquietuds o ganes per fer coses que ajuden als organismes oficials (com el consorci) per muntar activitats, xerrades, excursions, o visites per la gent del barri. Per obrir-se a Bcn com un barri més amb una oferta cultural i atractius per la gent que hi viu i fins i tot perquè s’hi pugui apropar gent d’altres zones.

Son l’altra cara de la moneda, aquells que no surten a les noticies per baralles, drogues o altres conflictes estereotips de la zona, son els que intenten pal·liar les mancances d’un barri fins ara abandonat i oblidat.

No hay comentarios: