12/3/08

Gràcia exclussiu


Tot Gràcia és un plaer. A Gràcia l'escala humana s'imposa sobre les altres presents en la ciutat: les seves illes (entre 3 i 4 vegades mes petites que a l'eixample), els seus edificis, els seus carrers (uns 7 metres d'ample) i finalment les seves places són una invitació al passeig tranquil i sense estressos, un lloc gairebé únic a la ciutat on sembla que les persones son el més important.
Contràriament, però, aquets factors altament positius poden esdevenir en contra del propi barri mitjançant un procés d'elitització que provoca una substitució d'habitants i comerços autòctons envers noves classes benestants i negocis de disseny i luxe, aquets últims obligant als primers a marxar de la seva vila de tota la vida.
Els moviments i les agrupacions socials intenten evitar aquet procés amb una veu altament crítica que es pot observar als mitjans de comunicació en forma de revistes/diari com l'Observatori de Gràcia i diferents webs en el que podria ser un dels ultims intents per evitar que el barri esdevingui un gran aparador a l'abast de molt pocs. Molta sort!

No hay comentarios: